Hvordan laver man en (superhelte)tegneserie?

8. april 2020  af Marvel Morten
2


 

Hej og velkommen til Supersnak med Marvel-Morten & Kim Helt, podcast-serien her på Nummer 9, hvor to tidligere tegneserieredaktører taler sig tossede om superhelte i tegneserier, film, tv og populærkultur.

Alle de superhelte, som jeg og Kim elsker, at snakke om kommer jo i den sidste ende fra tegneserien, men hvordan laver man en tegneserie?

Hvordan foregår hele prosessen?

Hvad er en redaktør? Bruger man computer, eller en blyant? Hvem lægger farver på? Hvordan får man foden indenfor?

Alle disse og mange andre spørgsmål kun vi måske svare på, men der er en person som med sikkerhed kan svare på dem alle og det er Peter Snejbjerg. En af Danmarks bedste og mest flittige tegneserieskabere.

 

 

Peter er vores gæst i dette afsnit af Supersnak og vi prøver, at komme omkring alle de ting der skal til for at lave et tegneserie hæfte.

Rigtig god fornøjelse med podcastet.

Husk: Du kan abonnere på podcastet på iTunes, på Soundcloud og Spotify. Du kan følge Supersnak på Facebook og Instagram og finde samtlige afsnit på vores hjemmeside, supersnak.nu.

Og så kan du selvfølgelig høre det her på siden.

Med venlig hilsen

Marvel-Morten

P.S.

Har du set: Supersnak udgiver en bog! “Fra Moses til Superman” er en lille bog i stil med de populære “Tænkepauser”, den er rigt illustreret af Mark Borello og handler om et af de mest spændende og grundlæggende aspekter ved superheltene. Udkommer 14. april.

 

Og har du set: Kim har skrevet en tegneserie! Den fik Claus Deleuran Prisen for Årets danske debut!  Den var nomineret til Pingprisen! Og den kan købes lige her.

Tidligere afsnit af Supersnak:

Tegninger: Mark Borello
Marvel Morten
Laver Supersnak-podcastet sammen med Kim Helt. www.supersnak.nu I 20 år tegneserieredaktør og sludreboksskribent. Fantask-ekspedient i endnu længere tid. Har det med at afbryde Kim Helt i Supersnak.Måske kan du også lide
2 kommentarer

Superfedt afsnit. Jeg er ret vild med sådan et interview-afsnit med en tegner. Og Peter Snejbjjerg er en god (og hurtig) fortæller. Meget gerne mere af det – også med andre branchefolk end tegnere.


Tak, Kristian
Vi synes også, at det blev et rigtig godt afsnit og laver gerne mere i samme stil, når vi kan. Altid godt med gode gæster. Og Peter er i hvert fald mere end velkommen tilbage!
Bedste hilsner
KimSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Mere
Hermanns udskejelser Den tilsyneladende uendelige strøm af tegneserier fra Hermanns hånd vil ingen ende tage. Nylonmandens udskejelser er på godt...