Den fransk bosiddende, hollandske tegner Willem vinder den store pris på tegneseriefestivalen i Angoulême. Den folkekære skaber af Dragon Ball, Akira Toriyama tildeles efter at have vundet afstemningens første runde en speciel fyrreårs-jubilæumspris. Christophe Blain, Frederik Peeters, Gyn Dillon og John McNaught er blandt prisvinderne for årets bedste tegneserier.
Tegneseriefestivalen i Angoulême fejrer sit fyrreårs-jubilæum med en noget uventet, todelt tildeling af den nok fornemste pris i tegneserieverdenen: Angoulême bys Grand Prix. Det sker efter, at festivalledelsen i samarbejde med Akademiet af tidligere Grand Prix-vindere besluttede at ændre på valgproceduren, således at alle akkrediterede tegneserieskabere på festivalen havde mulighed for at stemme på deres favorit ud af tolv nominerede udstukket af Akademiet, hvorefter sidstnævnte så havde ansvaret for at udpege vinderen blandt de fem, der fik flest stemmer.
De fem finalister blev, udover Willem og Toriyama, Alan Moore, Katsuhiro Otomo og Chris Ware. I følge serieskaber Lewis Trondheim (Grand Prix 2006) var store dele af Akademiet kun bekendt med Willem, hvilket gjorde ham til deres naturlige valg. Man må formode, at han her snakker om de ældre medlemmer, der jo primært er af samme generation som Willem og flere af hvilke har slået deres folder i de samme publikationer gennem halvfjerdserne og firserne. Som det er kotume, når festivalen holder jubilæum, besluttede man endvidere at tildele en specialpris, der altså gik til Toriyama. I følge Trondheim var han den af de nominerede, der fik flest stemmer i den indledende afstemning, så han var et naturligt valg og — må man tilføje — et friskt et, al den stund, at Akademiet kun sjældent har kigget hinsides Frankrigs grænser i deres valg af vindere, og aldrig før nu til Japan, til trods for at landet er en af verdens største tegneserienationer.
Bernard Willem Holtrop (f. 1941) startede sin karriere i den Amsterdamske tegneserieundergrund i tresserne, men flyttede til Paris i 1967, hvor han har boet lige siden. Han var i disse revolutionære år en af de faste tegnere i det legendariske satireblad Hara-Kiri, som senere blev det i dag så berømte/berygtede Charlie Hebdo, for hvilket han i en periode var chefredaktør. Han bidrager fortsat mere eller mindre jævnligt til bladet. Han er imidlertid bedst kendt som fast tegner i staben på dagbladet Libération, en post han har bekldt siden 1981. Samme år udkom Den der ler sidst i Danmark, hans eneste udgivelse herhjemme.
Toriyama (f. 1955) er bedst kendt for de storsælgende serier Dr. Slump (1980-84) og Dragon Ball (1984-95), der har gået deres sejrsgang verden over i tegneserie- såvel som TV/film- og merchandiseform. Sidstnævnte serie har solgt over 230 millioner eksemplarer i hele verden og er således den næstbedst-sælgende manga nogensinde (efter Eiichiro Odas One Piece). Den var også en succes herhjemme, hvor den mellem 2000-2003 banede vejen for manga på dansk.
Derudover har en specielt udpeget jury som altid uddelt festivalens såkaldte Fauve-priser i en række kategorier. De ser sådan ud:
Prix du meilleur album (bedste tegneserieudgivelse)
* Quai d’Orsay 2: Chroniques diplomatiques af Christophe Blain and Abel Lanzac (Dargaud)
Prix spécial du jury (juryens specialpris)
* Le Nao de Brown af Glyn Dillon (Akileos)
Prix de la Série (bedste serie)
* Aama 2 af Frederik Peeters (Gallimard)
Prix Révélation (Debut/gennembrud)
* Automne af Jon McNaught (Nobrow)
Prix Patrimoine (genoptryk/historisk serie)
* Krazy Kat (1925-1929) af George Herriman (Les reveurs)
Fauve Polar SNCF (sponsorpris med fokus på krimi)
* Castilla Drive af Anthony Pastor (Actes Sud/L’an 2)
Bonus: Rackhams udsendte medarbejdere hang allerede i 2006 med Willem i hotelbaren et sted i byens periferi. Kl. 4 om morgenen. Den alledstedsnærværende Willem var naturligvis klar på at skole Årets Unge Simon Bukhave, hvis tegneserier han entusiatisk kiggede igennem og gav kritik på.