Før sommer blev et helt nyt kuld dimittender udklækket fra den danske tegneserieskaber-uddannelse Grafisk Fortælling i Viborg. Vi introducerer de nye afgangsstuderende, én ad gangen.
Magnus Merklin, 23, Danmark.
Fortæl lidt om dit ”final project”!
– Disconnect handler om to unge musikere, Will og Anton, der genforenes et år efter deres ven og tredje bandmedlem er gået bort. Historien foregår i det sommerhus, hvor de plejede at øve og indspille musik, og de to venner skal sammen konfrontere deres sorg, samtidig med at de samarbejder om at færdiggøre et stykke musik, deres ven efterlod. Det er selvfølgelig ikke nogen nem proces.
– Det er en historie om sorg, venskab og musik. Om genforening og vigtigheden af at række ud. Selve bachelorproktet består af historiens første to dele.
Hvad motiverede dig i sin tid til at søge ind på Graphic Storytelling?
– Jeg ville gerne blive bedre til at lave tegneserier og fortælle fængende historier, der inviterer til fordybelse og inspirerer læseren. Og lære illustration, design og visuel fortælling. Jeg har fået det hele, og glæder mig til at lære endnu mere!
Hvad har overrasket dig mest ved studiet?
– At det er et på alle måder magisk fællesskab. Jeg har fået et uvurderligt netværk her, både professionelt og privat. Alle – undervisere, studerende, ansatte – er virkelig rare, professionelle og dygtige til deres arbejde. Det er et meget inspirerende fællesskab, og det er fantastisk at dele og udvikle sine interesser og evner sammen med så mange vidunderlige, talentfulde åndsfæller. The Animation Workshop er på alle måder blevet mit hjem og menneskerne her min familie.
Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at søge ind på skolen?
– Vær et godt menneske! Og vær åben og ivrigt efter at lære! Læs tegneserier! Følg din mavefornemmelse! Og læs flere tegneserier!
Hvad er de vigtigste teknikker eller kreative metoder, du har lært på skolen, og hvordan har de påvirket din måde at arbejde på?
– Det er svært at sige, for vi har lært så mange gode ting – men min forståelse for design, komposition og fortælling er grundlaget for alt det arbejde, jeg laver i dag. Det er emner, jeg er personligt investeret i. At forstå design og fortælling har gjort det tydeligt for mig, at det at skrive en historie og komponere en tegning grundlæggende handler om det samme: at skabe kontrast, der kan udtrykke og fremkalde følelser. Det synes jeg er enormt smukt.
– Jeg har også lært hvordan man arbejder, hvilket måske er den vigtigste evne, vi har fået med os. Jeg lærer selvfølgelig stadig og bliver nok ved med det altid. Det er en helt essentiel evne, som jeg opfordrer alle til at fokusere på: det at skabe en bæredygtig arbejdsproces er helt afgørende for mig. Tidsstyring og arbejdsmoral er super interessant, og man lærer at forstå og øve sig i det hele vejen gennem forløbet. Og sikkert også bagefter!
Hvad er dine nuværende forestillinger om, hvad du skal arbejde med efter graduation?
– Jeg bliver selvstændig illustrator og tegneserieskaber. Mit mål er at blive ved med at lave tegneserier ved siden af illustration i alle mulige udstrækninger, hvilket der naturligvis er flere penge i end tegneserier. Selvom tegneserierne er den største passion, elsker jeg også illustrationsarbejde, så det er ikke en helt tosset indtægtskilde. Illustration er også langt (!) hurtigere, og det er en god måde også at få spyttet en masse arbejde ud, og udvikle færdigheder og stil hen ad vejen. Målet er jo egentlig bare at blive ved med at lære!
Hjemmeside: magnusmerklin.com
Instagram: @magnus.merklin
Interviewet er oversat fra engelsk af Charlotte Johanne Fabricius