Albumforlaget fra Djursland holder firsernes albumtradition i live med nye og gamle serier. Syv titler står på spring i første halvår.
Donovans udgivelser er ikke noget, der får meget dækning her på Nummer 9, primært fordi forlaget ikke sender anmeldereksemplarer ud. Men derfor skal læserne ikke snydes for forlagets forårsplaner, der samlet set – og i en vis kronologisk orden, bedyrer forlaget – tager sig således ud:
- Dany: Oliver og Colombine 6
- Dany: “Hvad peger du på?”
- Jean-Charles Gaudin og Jean-Pierre Danard: Marlysa 2
- Jean Van Hamme og Franq: Largo Winch 10
- Leturgie/Luguy: Ridder Goodwill 15
- Greg og Dany: Bernard Prince 15
- François Corteggiani og Michel Blanc-Dumont: Blueberrys unge år 15
Donovans forår står mere end noget andet i Daniel Henrotins tegn. Belgieren, som kalder sig Dany, er især kendt for at tegne smukke, barmfagre blondiner, men han får vist alle facetter af sit tegnetalent i første halvår af 2014: Ensides-striberne i Hvad peger du på? er lummerkomik, som vor far nød den på toilettet, mens det anderledes børnevenlige sjette bind af Oliver og Colombine tager over, hvor Carlsen slap serien for 24 år siden. Begge album blev oprindeligt annonceret sidste år, men nu skulle det altså være. Endelig forsøger Dany sig med en noget mere realistisk streg i 15. bind af Bernard Prince, som samler tre historier skrevet af Greg, der tidligere er udkommet herhjemme i magasinet “Agent” tilbage i ’92. Det var i øvrigt også hedengangne Greg, der skrev Oliver og Colombine. Så er dét på plads.
Ellers fortsætter Donovan en række serier, de tidligere har haft fingre i: Den nydeligt tegnede fantasyserie Marlysa (1998 – nu) er nået til sit andet bind på dansk – se en forsmag på bind 1 her – mens finansfyrsten Largo Winch fortsat kurtiserer kvinder og rutter med skejser i dén series bind 10, stadig med manus af uopslidelige Jean Van Hamme og streger af elegantieren Franq.
Så er der gode gamle Ridder Goodwill, som nåede vejs ende på dansk med bind 10 i 1998, men takket være Donovans mellemkomst har forfulgt sin ridderlige skæbne hele vejen ind i det 21. århundrede. Bag bind 15 står Jean Léturgie og Philippe Luguy, ganske som i det herrens år 1982, hvor Goodwill først så dagens lys. Og så er der Unge Blueberry, som navnet diskret antyder en spin off af Jean-Michel Charlier og Jean Girauds legendariske westernserie om Løjtnant Blueberry. François Corteggiani er ingen Charlier og Michel Blanc-Dumont er ingen Giraud, men hvis mindre kan gøre det, når bare den sammenbidte antihelt fra det vilde vest indtager hovedrollen, så ligger bind 15 klar sidst på foråret.
Nummer 9s alfabetiske forårsforskræp fortsætter i morgen med Forlaget Forlæns. Bemærk, at artikelserien reflekterer de oplysninger, forlaget har udleveret, og at udeladelser kan forekomme, hvis Nummer 9s henvendelser ikke besvares.