En række mindre tegneserieudgivere – flere helt nye – byder ind med lovende titler i 2. halvår 2012. Nummer 9 samler op.
Tiden er inde til en status over det næste halvårs tegneserieudgivelser, og det allersidste stop på rundturen er en herlig rodekasse fra en håndfuld forlag med én eller to udgivelser på vej.
Den tidligere Blækfabriks-arbejder Ole Damgaard har i nogen tid udgivet tegneserierelaterede bøger på sit forlag ComicBooks, men til november springer han ud som fuldbyrdet tegneserieforlægger. Første udgivelse på dén front bliver Alfred og Régis Lejoncs Magisk Magi, en charmerende tegnet sag om en mand, der misbruger sine nyfundne magiske evner på det groveste. Der kunne godt være lidt Lewis Trondheim over den langt hen ad vejen ordløse all-ages fortælling, som Damgaard har lokket Lejonc til at farvelægge i anledning af den danske udgivelse.
I september udgiver Ondskabens Flydende Vatikan ottende ombæring af deres stadigt mere løfterige antologi Fantasmagori, men der er også en enkelttitel på vej i form af Anna Degnbols When We Were Silent. Den kan der smages på her, og interessant ser det ud: Degnbols streg rammer et elegant udtryk mellem manga og noget lidt 70’er-mønstret, og hendes fortællinger har helt tydeligt noget på hjerte.
Samme måned kommer maraton-webserien B.I.B.L.E.s debut på tryk, Rebound vol. 1. Vi har allerede skrevet en del om serien, der var nomineret til en Pingpris tidligere på året – den er virkelig et fænomen, især i dansk sammenhæng. Bagkvinderne Maia Fjordmand og Gitte Tang Jensen vil i øvrigt have en bod på Art-Bubble, hvor bindet kan købes.
Nu vi er ved selvudgivelserne, så er Søren Glosimodt Mosdal og Jacob Ørsted lige straks klar med Boilworld, endnu et hæfte med fortællinger fra rock’n’roll-bohemernes kaotiske hverdag. Den er selvfølgelig en opfølger til “Rockworld” og “Noiseworld”, der kom for snart lang tid siden. Undergrundsserier som i de gode gamle 90’ere!
Det mest etablerede forlag i dagens “Efterårsforskræp” er Forlaget Forlæns, som til oktober er klar med tredje og sidste bind af Knud V. Larsens samlede Dr. Albert Merlings bedrifter. En spøjs serie, der både i sin samtid og i dag ligger lidt udenfor tidens tendenser, lidt mere om den her. Og så er der Asylum Komix, en antologi med serier om flygtningeproblematikker i Danmark, der blev tilgængelig fra i går – på Mangfoldighedsfesten i Rantzausgade – og lige straks bliver rullet ud i caféer og lignende. Der er med andre ord ikke så meget forskræpspotentiale i den, til gengæld kunne det være en fin anledning til at lure lidt på nogle kommende talenter.
Hermed er Nummer 9 “Efterårsforskræp” forbi; i morgen følger den store totalliste.