Pingprisen afholdes i nye rammer i 2017. Tag sommertøjet på, og gør dig klar til havefest.
Pingprisen 2017 bliver en sommerreception i Storm P Museets have den 2. juni. Det kommer til at foregå fra kl 16.30 – 19.00. De nominerede titler og præsentation af årets jury annonceres i de kommende dage.
Der vil være bobler, højt humør og statuetter. Praktisk info følger her på Nummer9 og på Pingprisens Facebookside.
– Vejrguderne er naturligvis med os – ellers rykker vi jo bare indenfor – så Pingprisen 2017 bliver en skøn og festlig dag, hvor vi fejrer endnu et stærk år i den danske tegneseriekultur, og hvor æresprisen jo i øvrigt også uddeles, siger juryformand og chefredaktør for Nummer 9 Kristian Bang Larsen.
I år er det Nummer 9’s redaktion der undtagelsesvist arrangerer ceremonien, og det er årsagen til at det praktiske omkring prisen meldes lidt sent ud.
– Vi ville gerne være helt sikre på at have styr på det hele først. Men de nominerede er fundet – og det er et særdeles stærkt felt! – juryen udpeget og i gang med at læse de nominerede værker. Vi glæder os vildt til at uddele statuerne, siger Kristian Bang Larsen.
Team Ping takker af
Årsagen til den lidt anderledes markering af Pingprisen 2017 er, at den oprindelige arrangørgruppe har valgt at trække sig efter fem succesfulde år.
– Da Ida Dybdahl og Nana Sø i 2011 startede Pingprisen og samlede et hold af frivillige kræfter, var vi alle studerende med masser af fritid. Fem år senere er nogle af os specialeskrivende mens andre er fuldtidsarbejdende og småbørnsforældre – og vi kan ikke længere finde den tid og energi, det kræver at lave det fede awardshow, som tegneserierne fortjener, siger Pingvært Felix Rothstein på vegne af teamet.
Foruden Dybdahl, Sø og Rothstein tæller den afgående arrangørgruppe Alexander Almegaard, Frigge Fri, Emil Aagaard, Claudia Stræde og Minna Haddar, som altså nu takker af.
– Vi har været helt enormt glade for at lave Pingprisen de seneste fem år og for at komme tæt på det danske tegneseriemiljø fuld af dygtige og ambitiøse serieskabere og entusiastiske læsere, der har været med til at gøre prisuddelingerne til rigtige fester, fortsætter Rothstein.
Pingprisens fremtid
Hos Dansk Tegneserieråd, der står bag prisen sammen med Nummer 9, beklager forkvinde Marianne Eskebæk gruppens beslutning, men roser samtidig gruppens indsats.
– Pingprisens arrangørgruppe har ydet en fantastisk indsats med etableringen af Pingprisen i fem år, og har I den periode opbygget prisens høje integritet – i samarbejde med Nummer 9 – og har måske endnu vigtigere gjort den årlige Pinguddeling til den absolut mest festlige aften i tegneseriekulturens kalenderår. Vi håber at Pingprisen fortsætter med et nyt hold, men uanset hvad er det en særlig æra, der er slut med Ida, Nana, Felix og co. Jeg håber mange vil huske at takke dem for fem suveræne fester og etableringen af Ping som en vigtig institution i miljøet.
Også Nummer 9’s Kristian Bang Larsen har lovordene fremme:
– Man kan ikke lovprise gruppen nok, deres indsats er forbilledlig i forhold til frivilligt initiativ, som er så vigtigt i et lille land som Danmark. Jeg håber deres indsats kan inspirere andre, for der er brug for folk som dem, altså for tovholdere, der magter at tage et alvorligt ansvar uden at miste blikket for at have det sjovt og glæde sig over man bidrager meningsfuldt til kulturen.
På længere sigt er Pingprisens fremtid åben. Marianne Eskebæk håber et nyt, ungt team vil have mod på at sætte en ny Ping-dagsorden:
– Pingprisen startede jo med Ida Dybdahl, der påtog sig rollen som tovholder, og som med udgangspunkt i hendes eget netværk af venner og bekendte koblede folk på, og fik udviklet et stærkt koncept. Der er med andre ord åbent for at påtage sig en vigtig og spændende opgave, så er man fristet, er Nummer9 og Tegneserierådet i den grad lydhøre…
Følg Pingprisen på Facebook og på Pingprisen.dk