Fat antidepressiverne og dyk ned i det bedste, tegneserieinternettet havde at byde på i ugen, der gik.
De gør et lidt deprimerende indtryk, linkene for uge 7, når man sådan stiller dem op på rad og række. Det var for eksempel ugen, hvor Don Rosa – velsagtens den mest folkekære Anders And-tegner siden Carl Barks ham selv – gjorde endegyldig status over, hvorfor han stoppede. En løsnet nethinde havde meget med sagen at gøre, men hovedårsagen var Disney-koncernens anakronistiske behandling af serietegnere.
Uge 7 markerede også endnu et vendepunkt i den lange kamp om psykiater Fredric Werthams eftermæle. Det var ham med debatskriftet “Seduction of the Innocent”, der leverede den faglige rygdækning for heksejagten på ‘skadelige’ tegneserier i 50’ernes USA – og indførslen af den puritanske og steriliserende “Comics Code”.
Men Werthams skråsikre ekspertudsagn hvilede på tendentiøs og uvederhæftig forskning, fastslår professor Carol Tilley, der som den første har gået billedstormerens materiale efter i sømmene.
Og nu var Wertham ellers lige på vej ind i varmen efter årtiers dæmonisering i tegneseriekredse …
Apropos kontroversielle figurer: Science fiction-forfatteren Orson Scott Card er blevet hyret til at skrive Superman-historier for DC, og det har vakt bred forargelse, fordi Card er kendt som en forbenet modstander af homoseksuelt samkvem, især den lovformelige slags.
Så mange dårlige vibrationer! Heldigvis var det også i uge 7, at især amerikanerne fejrede “Valentine’s Day”, hvilket Comics Alliance fejrede med en gennemgang af de 50 mest sexede tegneseriefigurer. Vel at mærke af hankøn! En velkommen modgift til det amerikanske tegneserieinternets talløse lister over barmfagre tøser i spandex.
Men i øvrigt kan kærligheden jo også være ret deprimerende, se bare Gabrielle Bells “All About I Love You” eller vores egen Line Refstrups minimalistiske beskrivelse af lange dage foran en bred skærm og lange nætter i en bred seng.
Ja, det var bare dén slags uge, hvad tegneserielæsestof angik. Bryan Lee O’Malleys opfølger til “Scott Pilgrim” er forsinket og det hele er noget bras.
Men:
- For serieskaber Mikkel Sommer går det vist meget godt, han laver f.eks. illustrationer til New York Times.
- Den her Angoulême-rapport er ganske sjov, måske især for danske festivalveteraner, der kan genkende det hotel, Sally Anne Hickman beskriver så malende …