Alt om Tintin

Kender du Tintin-vikingetegningen? Vidste du at Tintin var dansker? Og har du styr på Max Bjævermose-krigen? Læs mere.

Femi-nichen giver et overblik over 5 af de mere funky videnskabelige artikler om Hergés mesterværker. Læs mere.

Werner Wejp-Olsen, lukker op for godteposen med anekdoter fra et langt liv i tegneseriebranchen. Læs mere.

Falske Tintin-forsider er blevet en genre i sig selv. Vi har samlet 28 af de bedste og mest interessante. Læs mere.

Der er Hergé – og så er der alle de andre tegneseriekunstnere. Skaberen af Tintin bekræftede igen sin position som kongen, når det drejer sig om salg af original tegneseriekunst. Læs mere.

Nummer9 har besøgt det fejende flotte museum tilegnet Tintins skaber. Læs mere

“Castafiores Juveler” spiller som opera i spejderdrengens hjemby Bruxelles. Læs mere.

Hergés farveillustration til førsteudgaven i bogform af Tintin i Amerika fra 1932 har netop skiftet hænder til en pris på €1.338.509,20 på en auktion i Paris. Læs mere.

Byretten i Bruxelles har netop udsendt en kendelse i en sag om hvorvidt Hergés Tintin i Congo kan beskrives som racistisk. Læs mere. 

Anmeldelser

Det er komplet umuligt at anmelde den såkaldt überaltmodische fundamentalistiske retroudgaveaf Den sorte ø som en isoleret udgivelse. Læs mere.

Nummer9 bryder alle reglerne og anmelder i dag Steven Spielbergs længe ventede Tintin-filmatisering. Thomas Thorhauge likes. Læs mere.

For at ingen skal være i tvivl kommer konklusionen her: det er en fornem vandreudstilling om Hergé, der det næste halve års tid gæster Odense. Læs mere.

Læs noter fra læsningen. Læs mere.

Vi elsker Tintin – interviews

Forfatteren og journalisten Henrik List. Læs mere.

Nummer 9 stiller skarpt på en række kendte danskeres forhold til tegneseriemediet. Denne gang deler Adrian Hughes sine yndlingsserier og -aversioner med os. Læs mere.

Nummer 9 har bedt en række kendte danskere fortælle om deres forhold til tegneserier. Denne gang er det journalist og studievært på TV2s Go’ morgen Danmark, Katrine Hertz Mortensen, der deler sine læseoplevelser med os. Læs mere.

Nummer 9 stiller illustrator og billedkunstner Rasmus Bregnhøi spørgsmål om tegneserier. Læs mere.

Strip!-ankermanden, Forlaget Fahrenheit-chefen og PIB-redaktøren svarer på spørgsmål om sine tegneseriefavoritter. Og bliver helt nostalgisk. Læs mere.

Efter James Browns død har tegneserieskaberen Lars Jakobsen tilsyneladende sat sig som mål at overtage titlen som the hardest working man in show business. Læs mere.

Der er dømt kædedans med forfatteren Lars Kjædegaard i den sidste episode inden sommerferien. Læs mere.