BREAKING NEWS: Tegneserieuddannelsen er her!

Tegneserierådets formand kalder uddannelse “den største enkeltstående begivenhed i den danske tegneseries historie”.

I dag har The Animation Workshop annonceret den længe ventede tegneserieuddannelse. Rygterne har svirret, men nu er uddannelsen en realitet: der er tale om en fire-årig professionsbachelor, med et optag på kun tyve elever hvert andet år. Der skal ansøges via den koordinerede tilmelding, og ansøgerne vil blive vurderet på portfolio og optagelsesprøve.

Uddannelsen består en lang række moduler, og vil følge skolens berømte og succesfulde gæstelærersystem, der på søsteruddannelsen i animation har tiltrukket førende autoriteter. Ud over et forventeligt stærkt fokus på teknik og tegnehåndværk, er der lagt stor vægt på ‘universudvikling’. Studierektor Morten Thorning uddyber:

– Med ”Professionsbachelor i Grafisk Fortælling” skaber vi grundlaget for skabelsen af originale, danske Intellectual Properties – det vil sige slidstærke fiktionsuniverser og -figurer. Et stærkt dansk tegneseriemiljø er en fantastisk rugekasse for visuelle fortællinger. Tegneserier er et perfekt eksperimentarium for moderne digitale fortællinger, der kan distribueres på mange for-skellige platforme, nationalt såvel som internationalt. Ganske enkelt fordi det ikke er nær så dyrt at producere en tegneserie som f.eks. en tegnefilm eller spillefilm. Uddannelsen vil være med til at styrke Danmarks internationale position, fordi vi uddanner indholdsskabere – kreative folk, der ud-tænker og skaber fortællinger og grafiske universer.

Thomas Thorhauge, formand for Dansk Tegneserieråd der har været en del af den initiativgruppe, der har udformet uddannelsen, har de store ord fremme:

– Etableringen af den ambitiøse tegneserieuddannelse på The Animation Workshop /VIA UC er måske den største enkeltstående begivenhed i den danske tegneseries historie. Uddannelsens opbygning og faglige elementer er unik i international sammenhæng, og ”Professionsbachelor i Grafisk Fortælling” vil blive en vitaminindsprøjtning for hele den danske tegneseriekultur.

Uddannelsen moduler er tegning, sekventiel historiefortælling, universudvikling, produktionsteknik og -teknologi, entrepreneurskab, kunsthistorie og tværdisciplinær kunstnerisk metode, kommunikation samt valgfri uddannelseselementer og praktik.

LINK: Graphic Storytelling Programme (optagelseskrav mm)
Dansk Tegneserieråd om uddannelsen

Illustration fra pressemeddelelsen

Om Henry Sørensen

Har læst, tegnet, skrevet om og pushet tegneserier gennem helt vildt mange år. Nogen gange på samme tid.