Goth Girl & The Jock 1
Elsker, elsker ikke? Tegninger af en halvdæmon starter en romance mellem klassens taber og skolens fodboldholdstjerne. Deres forhold byder på masser af drama, følelser og pres fra vennerne: Alle har en mening om, hvem man bør være sammen med, når man er populær.
Goth Girl & the Jock er historien om, hvordan klassens taber, pigen Ophelia aka Goth Girl, som ingen vil tale med, forelsker sig i den uopnåelige stjernespiller for skolens fodboldhold, Tyler aka ”the jock”.
Historien fortælles i form af en manhwa, behændigt adapteret fra en romance/drama webtoon af samme navn, der er publiceret som en ”Canvas” på Navers koreanske platform Webtoons – og skrevet af pæredanske Lucius Merryweather. Canvas er Navers selvudgivelsesplatform, hvor skaberne selv administrerer alt relateret til deres serier, mens ”Originals” betyder, at Webtoons redaktører hjælper skaberne med indholdet og kommer med input til historierne samt godkender dem til udgivelse.
Goth Girl & the Jock 1 dækker webtoon-seriens første sæson i 34 afsnit inklusiv et ”bonus-afsnit” samt de fire ”juleafsnit”.
Gennem 12 korte episoder beskrives Ophelias og Tylers meget dramatiske indledende historie, hvor den ret spejlblanke Tyler ikke helt forstår, hvorfor ingen vil tale med klassens stille og generte pige. Godt nok er hun iklædt mørkt og dystert tøj, der ikke helt ligner de andre pigers tøjstil i klassen, og har sort hår, sort eyeliner, neglelak og læbestift. Tyler har selvfølgelig lidt kendskab til ”goth”, der er en sen 1970er og tidlig 1980er musikbaseret livsstil fra den engelske undergrundskultur, men han er skildret ret naiv og forstår ikke helt, hvad der foregår.
Ret hurtigt bliver Tyler interesseret i Ophelia og især hendes tegninger af en halvdæmon kaldet Jack Kurosakisaki, der fascinerer ham. Stille og roligt går det op for de to teenagere, at de er forelsket, og så begynder dramaet mellem dem selv og Tylers omgangskreds, for Ophelia har ingen venner.
AT2 tegner i japansk manga-stil, med store øjne, små næser, åbne munde, detaljerede frisurer og tøj og ikke mindst udtryksfulde ansigter, der er rig på detaljer. Historien føres bæres af mange enkelt tegnede billeder koncentreret omkring en eller to genstande (en kop te, en telefon etc.) uden baggrundstegninger – og af vores hovedpersoner, hvis gestik og mimik tydeligt spejler deres frustration, vrede og glæde.
Goth Girl & the Jock er på rekordtid blevet det vildeste webtoon-hit. Med over 807.678 abonnenter og 57,1 mio views er aarhusianske Merryweather med afstand den mest læste danske tegneserieforfatter i nyere tid. Oveni kan der lægges 31,7 mio læsere for hans Stalker x Stalker, 10 mio for Demon Prince & The Salaryman, kun 2,1 mio views for Sally Sinclair men svimlende 490,1 mio views af hans Winter Moon samt adskillige flere mio views for de resterende 30ish webtoons serier.
Det er derfor oplagt, at serien udgives på papir i Danmark. Bogen har et nydeligt softcover-omslag, er trykt på tykt, lækkert papir og i et lidt større format end A5. Formatet gør læsevenligheden til en fornøjelse, da den samtidig intet vejer og derfor let kan transporteres rundt og læses alle steder.
Goth Girl & the Jock 1 kan specielt anbefales for alle, som kan identificere sig med de mange følelser, der opleves i ens unge år. Historien har intet plot, men skildrer forskellige følelsesmæssige udfordring, situationer og tilstande i hovedpersonernes liv. De er via den rene tegnestil i korte sekvenser beskrevet på en befriende men også ret simpel måde, som er yderst hurtigt læst.
Selv er jeg ikke iblandt målgruppen for denne manhwa og kræver langt mere plot og historie end korte følelsesmæssige episoder i teenagers liv. Tegningerne og billedfortællingen er også for simple til min smag og holder slet ikke samme høje standard som eksempelvis den danske manhwa-udgivelse af Solo Leveling, og derfor får den ikke mere end tre 9-taller.