Velkommen til Nummer9.dk!

Om Nummer 9

Nummer9 er et tegneseriemagasin på nettet for alle med interesse for tegneseriemediet, den niende kunstart, som de siger i Frankrig. På Nummer9 vil vi bringe anmeldelser, nyheder og baggrundsstof, som henvender sig til såvel nye som garvede tegneserielæsere.

Bag Nummer9 står en samling skribenter, der har slået deres folder på bl.a. Rackham og Tegneseriesiden, samt i tegneseriemagasinet STRIP! Tilsammen vil staben bestræbe sig på at dække alt fra humørstriber og klassiske superhelte over den fransk-belgiske albumtradition til manga og eksperimenterende graphic novels.

Nummer9.dk  drives med støtte fra Kulturministeriets bevilling til almenkulturelle tidsskrifter.

Kontakt Nummer 9

Har du feedback, ris eller ros eller lignende – et tip til en nyhed eller begivenhed – eller står du bag en webcomic/netbaseret tegneserie – så skriv til erik@nummer9.dk

Har du udgivet en tegneserie, så send et anmeldereksemplar til :

Michael Lindal Andersen
ID: 30227174
Døgnpost 105
2200 København N

Redaktionen

Mads Bluhm er Nummer 9s chefredaktør. Han har tidligere stået i spidsen for Copenhagen Comics og arbejder til daglig som bibliotekar.

Michael Lindal er Nummer 9s anmeldelsesredaktør. Han har som Bluhm en fortid i Copenhagen Comics-ledelsen og arbejder også som bibliotekar til daglig.

Erik Barkman arbejder til daglig som kommunikationsmedarbejder på The Animation Workshop i Viborg.

Johan F. Krarup er serieskaber, illustrator, livetegner og meget mere.

Kristian Bang Larsen er til daglig freelancejournalist, kommunikationskonsulent og underviser. Tilknyttet freelancebureauet redaktionen.dk.

Ulf Reese Næsborg er uddannet bibliotekar, og drev i fem år tegneseriesiden.dk. Han er også Nummer 9s web-mand, og står for alt det tekniske omkring sitet.

Matthias Wivel er ph.d. med speciale i renæssancekunst, hiphop-connaeisseur og international tegneseriekritiker på bl.a. Comics Journal og The Hooded Utilitarian, og bestyrelsesmedlem i Dansk Tegneserieråd.

Thomas Thorhauge er tegneserietegner og tidligere formand for Dansk Tegneserieråd.

Om forfatteren

Ulf har skrevet om tegneserier siden han stiftede tegneseriesiden.dk i 2005. Han var også et af de stiftende medlemmer af Dansk Tegneserieråd og blandt initiativtagerne til Nummer 9. I sin civile identitet arbejder han med ebøger og er i det hele taget meget optaget af de muligheder der åbner sig ved at gå digitalt. Han er også Nummer 9s web-mand, og står for alt det tekniske omkring sitet. "With great coding comes great responsibility."