Zombier på Copenhagen Comics

Tegneren bag fænomenet The Walking Dead besøger den københavnske tegneseriefestival 1.-2. juni.

Copenhagen Comics har netop annonceret den næste internationale gæst på sommerens festival: Charlie Adlard, fast tegner på forfatter Robert Kirkmans postapokalyptiske feel bad-soap The Walking Dead.

Adlard har været tilknyttet serien siden hæfte 5 (eller bind 2, om man vil), hvor han overtog fra den mere cartoony Tony Moore, og det er ham, der har defineret seriens stil og stemning, som vi kender den i dag. Om skiftet fra Moore til Adlard har Nummer 9s egen Mårdøn Smet skrevet:

Med sin lidt småanonyme og prunkløse, men samtidig uhyggeligt leveringsdygtige stil introducerer Adlard noget mere af det übernasty, der har gjort zombiefilm til et kultfænomen i snart et halvt århundrede. En paranoid og kuldslået stemning hænger tungt over menageriet …

Adlard slutter sig til en gæsteliste, der udover Love & Rockets/”Speedy Ortiz dør”-tegner Jaime Hernandez tæller en lang række danske tegneserieprofiler. Og der er givetvis flere annonceringer på vej fra tegneseriefestivalen, der til sommer løber af stablen for femte gang.

 

Om Erik Barkman

Garvet fritidsskribent med bidrag til en række musik-, film-, spil- og tegneseriemedier på CV'et. Projektkoordinator på The Animation Workshop i Viborg.