Peter Parker dør

Den evige teenager inden i Spider-Man stiller træskoene i Amazing Spider-Man #700.

Da det kom frem, hvad superhelteforfatter Dan Slott havde i tankerne for hæfte 700 af Amazing Spider-Man – angiveligt det sidste i serien – opstod der pøbelscener i Twittersfæren. Midt i opstandelsen blev Slott sågar truet på livet, men nu er det ikke desto mindre officielt: Marvel har taget livet af Peter Parker.

Teenageren, der blev bidt af en edderkop, fik superkræfter og siden indså, at “with great powers comes great responsibility”, bytter i #700 hjerne med ærkefjenden Doctor Octopus, hvorefter doktoren dør. Dermed er der kun kroppen tilbage af Parker, nu altså med en ond superskurks hjerne på øverste etage, men der er et twist: Parker har efterladt så mange minder og så meget livsvisdom i sin gamle krop, at Octopus måske – måske ikke – vil blive en mere heroisk Spider-Man, end man lige skulle tro.

I praksis varer det sjældent længe, når superhelteforlagene griber til opsigtsvækkende dødsfald for at ruske op i deres superbrands: Listen over superhelte, der er døde og siden genopståede, er lang og vokser lystigt. Men nu og her bliver Amazing Spider-Man altså afløst af den nye serie Superior Spider-Man, hvor Doc Ock giver den som “your friendly neighborhood Spider-Man”.

Om Erik Barkman

Garvet fritidsskribent med bidrag til en række musik-, film-, spil- og tegneseriemedier på CV'et. Projektkoordinator på The Animation Workshop i Viborg.