MoCCA-museet er hjemløst

New Yorks ti år gamle tegneseriemuseum står uden fysisk adresse. Festivalen af samme navn muligvis også påvirket.

Da The Museum of Comic and Cartoon Art for nyligt fejrede sit ti års jubilæum på 594 Broadway, blev det ironisk nok et af museets sidste arrangementer. I hvert fald på dén adresse: MoCCA har netop bekræftet, at lejemålet på den mondæne adresse er løbet ud og museet derfor lukkes “effective immediately”.

– Men mens vores fysiske rammer lukker, så er der planer om at fortsætte MoCCA i en ny og spændende inkarnation. MoCCAs fremtidsplaner vil blive annonceret i slutningen af juli. Nuværende medlemskaber vil også være gyldige på museets nye hjemsted, det samme gælder standbookinger til MoCCA Fest 2013, meddeler museet i en pressemeddelelse.

Den sidste formulering antyder, at der også kan være forandringer på vej for festivalen, som er MoCCAs årlige fundraiser – og et fast udflugtsmål for danske tegneserietegnere med udlandsdrømme. Nummer 9 følger udviklingen.

Emneord:

Om Erik Barkman

Garvet fritidsskribent med bidrag til en række musik-, film-, spil- og tegneseriemedier på CV'et. Projektkoordinator på The Animation Workshop i Viborg.