4 nye Watchmen-tegneserier på trapperne?

Darwyn Cooke fører kniven, når Watchmen-kagen skæres for.

Der er igen rygter om nye Watchmen-tegneserier, og denne gang virker de en smule mindre usandsynlige end normalt. Tidligere var forhenværende DC-chef Paul Levitz personlig garant for at DC ikke ville pille ved den både mest kommercielt succesfulde OG kunstneriske anerkendte superheltefortælling, men nu blæser der tilsyneladende nye vinde i DC.

Det er Bleeding Cool, der har snakket med en række anonyme kilder, og en enkelt navngiven, nemlig Darwyn ‘New Frontier’ Cooke. I korte træk er Cooke udpeget til at lede arbejdet med fire nye prequels, som Andy Kubert, Dave Gibbons, John Higgins, J. Michael Straczynski og J. G. Jones måske/måske ikke er involveret i. Projektet er ellers så hemmeligt, at DC angiveligt omtaler det ‘Panic Room’, måske med henvisning til det ramaskrig, der vil lyde fra Alan Moores proselytter (og muligvis Moore selv).

Masser af iagttagere har allerede reageret på rygtestrømmen; på comicbook.com hæfter man sig ved at DC føler momentum efter deres dristige relancering af hele forlagets superhelteunivers, og konstaterer at disse prequels vil sælge stort uanset kvalitet, fan- og kritikervrede og så videre.

På Comicsreporter skriver Tom Spurgeon, at missionen er så ond, at nogle burde lave en promo-video, hvor folks overskæg snurrer rundt, når de taler om det.

Om Thomas Thorhauge

Thomas Thorhauge er tegneserietegner. Mere om ham på sacre-bleu.dk