Laura er…på ferie

Hej Blog, Nummer 9, redaktør…fans?

Dette blog indlæg er en undskyldning på forhånd og baghånd for mit fravær.

Jeg har simpelthen været…væk. Utilgængelig, fraværende, spaced out. Jeg har ikke engang været på stoffer eller yoga retreat. Jeg er ikke blevet overrumplet af en pludselig personlig åbenbaring der har skiftet mit livs retning – jeg er bare gået kold.

Derfor er jeg nu officielt på ferie herfra.

DOG! Skal I dejlige derude, ikke have lov til at fuldstændig tomhændet på juleferie.
DERFOR! For i en lidt kravlenisser, lige til at gemme, printe og klippe ud.
OG! Med den hængende i luften kan jeg space ud med god samvittighed.

Posted in Ikke kategoriseret | 679 Comments

Laura som Feminist

Posted in Tegneserier | 939 Comments

Pandora’s Æske


Posted in Tegneserier | 774 Comments

Gimles 30 års fødselsdag

Som en af de få indviede befandt jeg mig i Fredags til Gimles 30 års fødselsdag. Inviteret …Personligt. Sammen med utrolig mange andre tegneserie-entusiaster.

Da det jo dog var en fødselsdag, følte jeg mig forpligtet til at komme med en gave. Derfor…

Et lille tegneserie/fødselsdagskort, forfattet af tidligere Gimle medlem Rune (før han kom på bedre tanker og kom til Galleri Rumkammerat ligesom os andre).

Til Tegnestuen Gimle. Som Tillykke med de 30 år, perfekt med stavefejl, intern humor og det hele.

Posted in Ikke kategoriseret | 902 Comments

Fortidens kraft er her!

Bestilles online ved at e-maile til allan@nummer9.dk. Husk at skrive dit kreditkorts kortnummer, udløbsdato og kontrolciffer i e-mailen.


Posted in Tegneserier | 579 Comments

Dengang jeg var lille…


Posted in Tegneserier | 877 Comments

Komiks.dk – Lauras MISSION part TO

Komiks.dk har i år taget et temmeligt stort hop opad i forhold til de andre år i Valby kulturhus – og jeg fanger mig selv i faktisk at være ganske imponeret over størrelsen på festivalen i år.

Jeg brugte omkring 25 af de 30 minutter jeg havde inden festivalen åbnede på ikke at kunne finde den stand jeg skulle stå i. Det lykkedes dog til sidst – og jeg var endelig en fri fugl til at løbe rundt og more mig som jeg ville – blandt et utal af blege tegneserie elskere.

Jeg møder Ole Comoll og Palle Smith fra Tegnestuen Gimle i mellemgangen ved Faraos Cigarers stand. Begge er lidt fortørnede over den rimelig voldsomme slåskamp, der var opstået imellem Palle og Thierry ved prisuddelingen fredag aften.

Nu var jeg jo (desværre) ikke selv til stede under den famøse prisuddeling, men jeg havde husket at aflevere min båndede takketale.

Derfor kan jeg ikke selv berette blodige detaljer fra optøjerne. Jeg har opsnappet fra flere pålidelige kilder, at slagsmålet startede allerede under forretten. Thierry var ved et uheld kom til at bede Palle om at række ham smørret til højre. Her vil alle os, som har læst Palles serier, vide at dette absolut ikke er velkomment i Palles verden (til jer andre – Blodets konkubine side 47-49 – Its some heavy shit).

Jeg syntes det var en rimelig heftig begyndelse på en festival, som jeg havde forventet, ville forløbe fredeligt. Jeg har endnu ikke glemt 2008’s heftige bordfodbold opgør mellem Gimle og Pinligt Selskab, men hey drenge – jeg havde faktisk forventet, at I ville have begravet stridøkserne nu.

Men ja, lidt internt fnidder er der jo alle steder …

Jeg var blevet så forgyldt, at jeg havde fået lov til at have base på min skoles stand (læs: to klap-haveborde).

Jeg havde ikke forventet en guldplads forrest i salen, men jeg blev godt nok lidt muggen da jeg fandt ud af vi var blevet placeret helt nede bag forhænget i bunden af hallen.

Jeg efterlod de fleste af mine svenske klass-kompiser til at sejle deres egen fanzinesælgende svenskersø. Fordi tiden var kommet til min egen tegneserie mission.

… som historien står skrevet, gik mit eget tegneserie-salgs-crusade ganske fornuftigt.

Jeg blev kun smidt ud fra et sted, jeg ikke burde være, en enkelt gang. Jeg fik kun én lussing, og jeg kom hjem med tegneserier, fanzines og badges for næsten 400 kr.

Derudover fik jeg mig en god samling dankort, et norsk pas og en masse gratis kaffe.

Nu hviler min serie indtil videre hos forlag. Navne skal ikke nævnes her, da jeg kan få brug for at bevise min uskyld senere.

Det er egentlig tankevækkende.

For kun fire år og to Komiks.dk siden sad jeg med svedige håndflader foran Torben Hansen fra Free Comics til et portfolio review.

Her fik jeg nådesløst bladret mine tegninger igennem med Torben mumlende noget a al “Møg – møg – møg – mere møg – kedeligt møg – røv møg”.

Nu sidder jeg så her. Jeg har lige tilbragt en vinter på SU foran et tegnebord under lysstofrør i Sverige og tegnet til mine hænder faldt af. Min første tegneserie indtil videre og venter på henrettelse hos forlæggerne … og nu er jeg lige pludselig det helt store nye – med bloggelog og det hele.

Det blev jeg altså lige nødt til at drikke en cappuccino på. Hos Joe and the Juices specialindrettede Komiks.dk-butik, hvor en kop kaffe selvfølgelig koster 40 kroner, da mælk jo er meget dyrt at transportere over distancer på mere end 15 km. Med en overbetalt kop kaffe til – bliver det hele jo sat lidt i perspektiv.

For hey – hvem har brug for at lave tegneserier og networke – når man kan få sit navn ud på at skrive en blog om hvor meget inde i ‘la milleu’ man allerede er?

Det er bedre end den gang jeg solgte dig Coke Torben!

Posted in Blog | 481 Comments

Komiks.dk – Lauras MISSION part ET

Denne her omgang blog skal handle om Komiks.dk 2010.

Størstedelen af mit arbejde på tegneserieåret i Malmø var planlagt til at kulminere i en stor parade med fanfarer, ildspyende elefanter, sabelslugere og diverse andre forudsigelige optogsting. Det var her, jeg skulle fremvise min serie Magnus og Matilda, som jeg har arbejdet på i et halvt år, til alle de forlæggere jeg kunne komme i nærheden af.

Tegneserien begyndte sammen med min forfatter Kompis Theis engang i december. Planen var at den skulle ligge færdigtegnet, færdigskrevet, færdigtrykt og færdigkøbt til Komiks i foråret.

Ligesom med så mange andre ting, planlagde jeg way over my head. Så planen blev ændret igen, da det er sjovere at planlægge hvad jeg har tænkt mig at gøre – end rent faktisk at udføre arbejdet.

(Jeg er igang med en længere afhandling om det matematiske forhold imellem de forskellige elementer af nydelse i forbindelse med planlægning i forhold til rugbrødsarbejde.

(Jeg ser en klar mulighed for en matematisk overspringshandling i at kalkulere den nydelse, der kommer af at lægge en plan samt hvor længe planen holder, før lysten til at planlægge overstiger viljen til rent faktisk at udføre arbejde.

(Dertil kan ligges nydelsen ved at udføre matematiske beregninger for lysten til at udføre planer, som endnu engang kan tilføje endnu mere teoretisk analyse-onani, som hjælper til at undvige det arbejde, man planlægger at planlægge.

(Min projektbeskrivelse om afhandlingen forventes færdig, når jeg har lavet de nødvendige flowcharts, lagkagediagrammer, brainstormingsvisuals, mellemledermøder og evalueringer))))

(Herefter kommer ca. 24 minutters udregning af en længere formel – herefter 14 timers dubstep release fest)

Tegneserien Magnus og Matilda kom til verden i den herrens måned december 2009. Over en gang maxi-hygge en kold, regnvåd, grå søndag eftermiddag i den dårlige ende af København.

I den lange, klamme Sveriges befængte vinter har tegneserien været mit lys, min lygte og mine vanter. Den har været min eskapisme, når vinterensomheden blev for trang. Den var min aftenhygge, når alle film var set.

Hvor fantastisk det hele end var, så skulle halvdelen være færdig til Komiks 2010. Tre uger inden – manglede jeg stadig 22 sider. Hvilket for normale dødelige tegneserietegnere svarer til rundt regnet 22 dages arbejde.

Planen var, at det fiksede jeg da lige i min ferie.

Endnu en gang gik en plan i vasken, da jeg valgte at drikke kaffe, tage i svømmehalen, ligge på en græsplæne, læse sci-fi, se film, danse og andet dejligt livsnyderi – i den tid jeg kunne have brugt på at lave de sidste sider klar, så jeg kunne trykke eksemplarer til at have med på festivalen.

Lørdag formiddag, en uge inden Komiks.dk – sidste dag i min ferie, har jeg fået mig en ny seneskedehindebetændelse i underarmen. 58 siders tegneserie ligger og tørrer på mit gulv, og jeg skal til at begynde jagten på alle de blækklatter der er opstået på mit gulv. (Igen parentes – Hvor kommer alle klatterne fra? – og hvorfor ser jeg dem først, når de er tørret ind?)

Herefter var jeg i Viborg en uge og glemte alt om tegneserier.

Jeg tager til Komiks.dk næste lørdag formiddag klokken ni. Med mig har jeg fem svenskere fra min klasse, som jeg i et svagt øjeblik gav lov til at overnatte i min 50 kvadratmeter lejlighed, hvor vi i forvejen bor to.

Jeg slap væk fra svenskerne ved indgangen og ankommer solo. Jeg sprang foran i køen, og blev lukket ind med det samme. (En lille kommentar til security – bare fordi jeg siger, at jeg skal stå i Aben Malers stand og derfor ikke skal betale entré, er det ikke sikkert, det er rigtigt). …også tager løjerne ellers fart.

Læs slutningen i Laura MISSION part TO.

Posted in Blog | Tagged | 483 Comments

Kæmpespasserhovedet

Posted in Tegneserier | 657 Comments

Pippi Langstrømpe

med venlig hilsen

til mine svenske eks-klasskompiser.

Posted in Tegneserier | 718 Comments