Links: blandede bolcher

Mens Nummer9s nyhedsradar venter på breaking comic book news, er her en håndfuld anbefalinger til videre læsning på nettet:

Her er et interview med Diana Schutz, en af USAs mest erfarne tegneserieredaktører, der bl.a. fortæller om Frank Millers kommende 300-prequel, Xerxes.

Hele to interviews med den fabelagtige tegneseriejournalist Joe Sacco. Her fra den kommende gigant-gestaltning af Comics Journal, nummer 301. Og her fra det fremragende amerikanske magasin, The Believer.

Her er et forfriskende energisk essay om hvorfor Frank Millers ‘Dark Knight Returns’ bare holder maks (og også om hvorfor selvsamme overgår konkurrenten ‘Watchmen’). Det handler mestendels om tegningerne, og kan anbefales også til folk, der ikke interesserer sig for hverken Miller eller Batman. Det er den hyperinspirerende Matt Seneca, der står bag.

Nummer9s Matthias Wivel, der nu har forladt Cambridge og er tilbage i New York blandt støvede renæssance-billeder på the Morgan Library, er en travl mand, som også er bidragyder for Comics Journal og det sjove, tankevækkende men også krævende site, The Hooded Utilitarian. På sidstnævnte skriver han om Dominique Goblets ‘Faire semblant c’est mentir’, som han har sjældent høje tanker om. Læs hans essay her.

Endelig er der her en sjov og skarp analyse af øjeblikkets mest omtalte tegneserierelaterede nyhed, nemlig DC Comics’ kommende kreative og digitale relancering til efteråret. Den er ikke positiv. Men Sean T. Collins er clever.

Rosinen i pølseenden er Adam O., hvis tegneseriedebut ‘Ruiner’ her på sitet blev genstand for alle mulige betragtninger, som er en af ugens gæster i DRs fortrinlige radioprogram, P1 Skønlitteratur. Temaet er sci-fi i en nær fremtid, hør udsendelsen her.

Om Thomas Thorhauge

Thomas Thorhauge er tegneserietegner. Mere om ham på sacre-bleu.dk